Over BT Monkeys

De organisatie BT Monkeys is opgericht om mensen kennis te laten maken met de geheugentechniek. De vaardigheid is enorm krachtig en kan op verschillende gebieden worden ingezet. In ieder geval op elk gebied waar het menselijk geheugen een rol speelt. BT Monkeys zorgt ervoor dat jij de techniek leert en optimaliseert.

Wij helpen jou om je geheugen effectief in te zetten.

BT Monkeys is in 2016 opgericht door memorytrainer Rick de Jong. De reden van oprichting is om Nederland de geheugentechniek te leren. Studeren en leren in onze wereld van levenslang leren wordt hiermee ondersteund. Vanwege het uitgangspunt van de geheugentechniek is BT Monkeys uniek in de wereld van leren en trainen.

Het nut van geheugentechnieken.

Hoofdtrainer en oprichter Rick de Jong, maar ook andere betrokkenen bij BT Monkeys, krijgen vaak de vraag naar het nut van geheugentechnieken. Waarom zoveel “nutteloze” informatie in je hoofd opslaan? Wat is het nut? Het antwoord daarop is in de eerste plaats training. Een mentale workout om je eigen brein fit te houden en te leren kennen.
BT Monkeys begrijpt toch ook de vraag en dat is de vraag wat ons dagelijks beroepsmatig bezig houdt. Onze trainingen zijn dan ook gericht op het inzetten van de geheugentechniek voor nuttige doeleinden. Voor effectief leren leren. Om namen van mensen te onthouden die nieuw ontmoet. Hiermee versterk je je relatiebeheer. Of het leren presenteren uit het hoofd, om maar eens wat te noemen.

Samenwerkingen waar we trots op zijn

Rick de Jong

Rick heeft BT Monkeys opgericht. Sinds 2008 is hij trainer op het vlak van persoonlijke ontwikkeling met thema’s als persoonlijk leiderschap en time-management. Hij had echter teveel het idee dat het rendement van leren in het onderwijs én in de professionele trainingswereld tekort schoot. De investeringen in tijd en geld betalen zich veel te weinig uit in het daadwerkelijk onthouden van het geleerde. Daarom heeft Rick met BT Monkeys de focus verlegd naar het optimaliseren van leren.

Geheugenprestaties van Rick de Jong

Voordat Rick anderen is gaan trainen op het vlak van de geheugentechniek, heeft hij zelf zijn geheugen getraind. In enkele jaren is hij opgeklommen tot de top van de wereld in geheugentechnieken. Hij is de eerste en enige Nederlander die ooit heeft deelgenomen aan de Wereldkampioenschap geheugen. In 2008 was hij deelnemer in Bahrein. In 2009 en 2012 in Londen en in 2015 in Chengdu, China. Rick is geheugengrootmeester in de geheugensport en mag de titel International Master of Memory (IMM) voeren.

“Al heel lang keek ik uit naar een mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop over het (ondernemende) brein. Uiteraard door Rick de Jong;  motiverend, inspirerend en gedreven….. Het serieuze met het leerzame verbinden, met grappige voorbeelden tussendoor. Het is zeker de moeite waard om eens nader met Btmonkeys en het team kennis te maken.”

Marion Groen, Groen’s Organizing

“Rick is een bevlogen trainer die de juiste snaar weet te raken. Zijn praktische voorbeelden en oefeningen werken verhelderend en uw vaste denkpatronen worden weer veerkrachtig en rekbaar.”

Pieter Pijnenburg

Masterclass breintraining: jouw “rechterhersenhelft” speelt met jouw  “linkerhersenhelft”  en laat zien hoe gemakkelijk onthouden is! Het is een vrolijke training waar je energie van krijgt...

Imre Giesselbach, docente Koning Willem 1 college, ’s-Hertogenbosch.

Ik heb wat jij mij hebt geleerd over de linker- en de rechter hersenhelft toegepast in een voorzittersvergadering in Geffen. Tijdens de brainstorm sessie heb ik de deelnemers gevraagd hun rechter hersenhelft te gebruiken. Er kwamen goede bruikbare ideeën naar voren.

Pierre Konings, Konings Trademarks, Geffen.

Ik heb een aantal trainingen en workshops van breintrainer Rick de Jong bijgewoond. Stuk voor stuk inspirerende en leerzame bijeenkomsten waarbij Rick je zeer bevlogen laat beleven waartoe ons brein in staat is! Een aanrader voor iedereen die zijn of haar grijze massa beter wil benutten!

Mark Bax, Vandelande industries Veghel.

De workshop was boeiend en inspirerend. Interessant om te weten hóe je brein werkt en hoe je dit lichaamsdeel kunt trainen. De voorbeelden waren duidelijk en presentatie goed; dankzij de humoristische inslag was het geen droog verhaal.

Aggie Beerthuijzen, Van A tot B; HR, office- en projectmanagement.

Een hele leuke dag gehad. Rick heeft met humor en leuke voorbeelden de werking van het geheugen uitgelegd en ons geleerd hoe op een snelle manier namen en gezichten te onthouden. Zelf hier direct resultaat van gehad. Heel prettig en bijzonder.

Hans Veerman,
Europees geheugenrecord

De ervaring van Rick was dat de geheugensport in toernooivorm het kortetermijngeheugen trainde. Hij was echter ook benieuwd naar het langetermijngeheugen. Hier is veel over te lezen in theorieboeken maar eigen ervaring zegt veel meer. Daarom deed hij in 2015 een aanval op het Europees record het getal pi reciteren. Het Europees record stond sinds 1998 op naam van de Engelsman David Thomas. Hij had toen 22500 decimalen uit zijn hoofd opgenoemd. Rick verbrak het record in maart 2015 met 112 cijfers. Dit Europees record van 22612 staat nog steeds en is goed voor een negende plaats op de wereldranglijst.

Ook je geheugen effectief inzetten?

BT Monkeys heeft sinds 2016 over de duizend mensen getraind in de geheugentechniek voor functionele doeleinden. Ook jij hebt de potentie om te excelleren met jouw geheugen.

Meer informatie?