Een inspirerende lezing over geheugen en focus?

Ben je op zoek naar een inspirerende en energieke lezing over de kracht van het menselijk geheugen? Wilt u dat de dat deelnemers op uw event op de puntjes van hun stoel zitten? Helemaal in focus? BT Monkeys organiseert lezingen over geheugen en focus waar nog lang over wordt nagepraat.

De onderwerpen

Natuurlijk is het mogelijk om in samenspraak met BT Monkeys het onderwerp vast te stellen. Hieronder geven wij een aantal idee├źn.

De geheugentechniek
Hoe werkt ons menselijk geheugen? En hoe kun je door het leren van enkele technieken een enorme sprong maken met de inzet van je eigen brein, je eigen geheugen? Deze lezing zit boordevol verrassende voorbeelden en geeft de toehoorders meteen een idee over hoe zij meteen zelf aan de slag kunnen. Deze lezing eindigt met een verrassingseffect die de deelnemers nooit zullen vergeten.

Geheugen en Focus
Hoe werkt het menselijk geheugen en hoe kun je dit controleren tot grote hoogte? En hoe kun je de vaardigheid van het controleren van je eigen geheugen toepassen in grote focus op jouw prioriteiten? In deze lezing leer je op een andere wijze te kijken naar het menselijk geheugen en hoe aandacht werkt. Het belang van geheugen en focus in het licht van optimale werkprestaties.

De Burn-out voor zijn
Als we opgebrand zijn, dan is dit niet lichamelijk. Ja natuurlijk, er zijn lichamelijke symptomen. Maar Burn-out begint in ons brein. De oorzaak aanpakken start dus ook daar. BT Monkeys heeft een verrassende kijk op het maatschappelijk probleem van burn-out. De oplossing ligt in hoe wij onze geheugen en focus gebruiken. Laat je verrassen door een sterk staaltje omdenken in hoe Burn-out voor te zijn.

De geheugentechniek in het onderwijs
De geheugentechniek is een ijzersterk middel om informatie te onthouden. In het langetermijngeheugen. Waarom wordt het nog niet breed ingevoerd in ons onderwijs? Dat is ook een vraag die ons bezighoudt. Wij snappen echter wel de drempels. De geheugentechniek is effectief maar tevens een andere manier van omgaan met informatie dan we gewend zijn op onze scholen. Wereldwijd zijn er echter voorbeelden van instellingen die het aangedurfd hebben om de geheugentechniek integraal in te voeren. Met groot succes. Wij vertellen graag wat omdenken met geheugentechnieken voor het onderwijs kan betekenen.

Wat het onderwerp ook is, het wordt een lezing om nooit meer te vergeten.

Meer weten? Neem contact op!

Ben je op zoek naar een inspirerende en energieke lezing over de kracht van het menselijk geheugen? Neem contact op.

Direct contact